Wat kan je met Pfinking?

Uit PfinkingWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Pfinking in het kort

Met Pfinking kan je alle financiële aspecten van je huishouden op één plek beheren. Met het volledige plaatje van je financiën heb je precies de informatie bij elkaar die nodig is om financiële beslissingen te nemen, 7x24, waar je ook op de wereld bent.

Beheer je bankrekeningen

In Pfinking kan je bankrekeningen vastleggen die informatie vastlegt over bijvoorbeeld je betaal of spaarrekening. Je kunt dit vergelijken met een elektronisch archief van de papieren bankafschriften die, door bepaalde banken, nog worden toegestuurd. Naast directe inkomsten of uitgaven die worden vastgelegd kan ook bijvoorbeeld een overboeking tussen een betaal en spaarrekening worden vastgelegd.

Beheer je leningen en bezittingen

Breng al je creditcards en kortlopende leningen onder in Pfinking. Zo kan je planmatig gaan aflossen en tijdig aan de rem trekken indien er teveel wordt geleend. Naast leningen kan je ook je belangrijke bezittingen vastleggen zoals een auto of een huis. Dit helpt allemaal mee in het krijgen van het totale financiële plaatje.

Beheer je beleggingen en financiële producten

Aandelen en beleggingsfondsen kan je vastleggen in Pfinking evenals de hierop gemaakte rendementen. Een aparte categorie zijn de financiële producten waarmee je informatie kunt vastleggen zoals bijvoorbeeld de gemaakte kosten voor een hypotheek of beleggingsverzekering.

Structureer je inkomsten en uitgaven

Om grip te krijgen op je financiën is het belangrijk te weten hoe de inkomsten en uitgaven van je huishouden precies in elkaar zitten. Wat gaat waar aan op en waarom? Pfinkingen heeft een aantal gereedschappen om je hier mee te ondersteunen:

  • inlezen van transactiebestanden die je bij jouw bank hebt gedownload.
  • het automatisch indelen van transacties in categorieën en categorie groepen.

Pfinking komt standaard met een uitgebreide set van categorieën en indeelregels die je direct kunt gebruiken. Alle aspecten hiervan zijn door jouw te wijzigen of aan te vullen.

Plan je financiën op de korte en langere termijn

Pfinking is uitgerust met verschillende gereedschappen om je te ondersteunen met je financiële toekomst. Maak budgetten om je uitgaven, op bijvoorbeeld boodschappen, te sturen. Leg je financiële doelen vast (een luxe vakantie over twee jaar, studie of een verbouwing) en onderzoek het effect van verschillende scenario`s zoals het wisselen van baan of verminderen van bepaalde uitgaven.

Analyseer je inkomsten en uitgaven

Pfinking biedt een groot aantal verschillende mogelijkheden om de financiële aspecten van je huishouden te onderzoeken. Het uitgaven rapport geeft een volledig overzicht over al je uitgaven in een bepaalde periode. Of bijvoorbeeld het persoonlijk financieel rapport geeft een samenvatting van jouw financiën in een handige pdf rapport. Voor de gebruikers die nog dieper in de gegevens willen gaan is het mogelijk een volledige export te maken van je financiën voor gebruik in bijvoorbeeld een spreadsheet programma.